Avonturen

Gun jezelf een break


Deze wereld en tijd biedt hiel wat mogelijkheden om zeer boeiende avonturen te beleven.

 

Niet altijd alle avonturen zijn goed in de ogen van de Schepper. Wanneer wij  ons leven opbouwen komt het er op aan dat wij de juiste keuzes maken en de juiste paden inslaan.  Ook voor datgene wat wij wensen te beleven zullen wij moeten opletten. Niet alles is zomaar verantwoord.

 

U moet niet ban zijn dat als  gelovige u geen avonturen meer zou mogen beleven. Het leven van een ware christen kan even gevarieerd en aangenaam zijn als dat van een ongelovige.

Het op zoek gaan naar God houdt al een zeer groot avontuur in. De wegen naar God zijn niet altijd even gemakkelijk en regelmatig kunnen wij voor grote uitdagingen staan.

 

De trektocht naar God zal er een zijn war wij vele moeilijkheden zullen moeten overwinnen. Het zal bij momenten, als bergbeklimmen zijn van wel hele steile bergen. Daarbij mogen wij geen hoogtevrees hebben of bang zijn wat anderen van ons zullen denken. De angst is de grootste vijand in de zoektocht naar God. In de bijbel worden wij er voor gewaarschuwd dat de angst voor andere mensen ons in het verval kan lokken.

 

In de wereld is het daardoor dikwijls mis gelopen, doordat mensen onderdanig zo maar alles aan namen van anderen die de macht hadden. doorheen de eeuwen zijn er veel valse leerstellingen in het christelijk geloof gekomen. Het komt er op aan dat u deze weet te ontcijferen en achterwege durft laten.

 

Veelal willen mensen het zich makkelijk nemen en vasthouden aan tradities.

 

Indien u op zoek naar God de richtingaanwijzers kan vinden en bepaalde paden wil gaan inslaan, moet u weten dat het belangrijk wordt dat u valse leerstellingen achterwege laat en zich richt op echte Bijbelse leerstellingen.

Pas dan zal u er kunnen in slagen een voldoening gevend avontuur geslaagd af te werken.

 Artikelen over de Beleving